FOLKOVÍ PÍSNIČKÁŘI zrají stejně jako víno

FOLKOVÍ PÍSNIČKÁŘI zrají stejně jako víno

Galerie

FOLKoví písničkáři zrají stejně jako víno... o tom se můžete sami přesvědčit v Domě kultury Strakonice!

Festivalem Vás provede muzikant a dlouholetý moderátor Country Rádia Milan Schmidt.

Účinkují:

PEPA LÁBUS - skladatel, textař, kytarista a zpěvák, též moderátor a redaktor rádia Beat. Na folkové scéně od poloviny 80-tých let ať jako sólista, či v různých uskupeních, má na svém kontě 6 alb. V současnosti hraje nejčastěji s folkrockovou kapelou nebo se smyčcovým kvartetem, případně vystupuje sám s kytarou.

ŽOFIE KABELKOVÁ - odehrála v Česku i v zahraničí stovky koncertů. Ve svých textech se zabývá mezilidskými vztahy. Rezonují v nich témata rodiny, smíření, důvěry, vnitřní svobody a hluboké propojení s přírodou. Album "PEŘINY Z VODY" bylo v roce 2009 nominováno na cenu Anděl v oblasti folk.

JOSEF PELÁN - písničkář a pedagog, pro svoji tvorbu nachází inspiraci v nejrůznějších životních situacích a zážitcích, které s nadhledem, ale i docela vážně, zpracovává do fiktivních příběhů. Se svojí ženou Ivanou vydává v r.1992 kazetu "Bez názvu", v r. 2018 CD "Parádní mejdan" a v r. 2020 CD "Na zdraví".

MARTINA TRCHOVÁ - písničkářka, zpěvačka, kytaristka, autorka osobitých písní, ale také výtvarnice. Vystupuje buď s triem nebo sólově. Vydala již tři alba, z nichž to poslední "HOLOBIT" bylo oceněno v roce 2016 cenou Anděl. Žánrově se pohybuje mezi folkem, blues, indie-popem a jazzem.

JIŘÍ DĚDEČEK - legendární písničkář, autor cca 700 písní, spisovatel, básník, překladatel, scénárista, pedagog a bojovník za svobodu a lidská práva. Též president české sekce mezinárodního PEN klubu.

LAKOMÁ BARKA - dámská folková kapela z Českého Krumlova -  hraje vlastní folkovou a historizující hudbu, ale i písně lidové a koledy. Na hudební scéně se objevuje 26 roků, během této doby vydala 5 alb. Krystalický zvuk kapely bude tím nejlepším završením celého festivalu.

Dům kultury, začátek 16:00

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.