Beseda "Vandráci "nejen o motorkách

Beseda "Vandráci "nejen o motorkách

Vandráci / Vagamundos v Strakonicích

Herci Pavel Liška, Jan Révai a režisér Hynek Bernard si říkají Vagamundos (Vandráci) a naposledy na svých motorkách vandrovali 3 měsíce po středoamerických cestách. Nenechte si ujít vyprávění Pavla Lišky a Jana Révaie o jejich dobrodružství na dvou kolech.

Vandrácká výprava začala v Panamě a pak si to už tři Vagamundos zamířili do Kostariky. Tropická země, tropické lijáky a Vagamundos v deštném pralese – pěkná očista těla i duše. Před Hondurasem je varovali všichni a všude, a tak tudy co nejrychleji profrčeli. Chudá země veselých lidí a krásných pláží – to je Salvador, ale Vagamundos se už nemůžou dočkat Guatemaly, kde si od sebe dávají oraz a každý si užívá tuhle krásnou a bezpečnou zemi po svém. Spojují je až mayské riuny Tikal. V Belize se prokousávají pralesem k dalším mayským ruinám. Vodopády, úžasný offroad, prostě zenová záležitost. Poslední hranice na jejich cestě jsou ty do Mexika. Tady je čeká i jejich první potápění s lahví na zádech v životě. Vagamundos se středním Mexikem prokousávají až do hor a lesů, kde vymění ocelové oře za ty čtyřnohé a s nimi stoupají dál. Až na vrchol sopky Nevado de Toluca už ale musí po svých.

Pavel Liška

Na motorce jezdí od 9 let. „Táta nám na chalupu pořídil starého lehounkého stadióna s řazením ručním. To byl můj první off road, na kterém jsem zažil své první závody a výpravy po lesních stezkách.“ 8 let jezdil minikáry za Svazarm Liberec. Před šesti lety definitivně̌ došel k tomu, že je na čase stát se dospělým nejen člověkem, ale i motorkářem a v roce 2011 usednul do sedla BMW 650GS. Jan Révai se mu ale pořád smál, že má motorku pro děvčata, tak nedávno přesedlal na HONDU 1000 Afrika Twin.

Jan Révai

Asi v 10 letech poprvé řídil tátova fichtla Jawu 21. Po prvním pádu v zatáčce, s rukama plnýma škváry, začal snít o vlastní motorce. Půjčoval si od spolužáků Mustangy, Simsony a dokonce i MZetu. „Obdivoval jsem kluky, co jezdili motokros a tiše záviděl všem, co jezdili do školy na mašině, na kterou se daly zaručeně balit holky. Na svou první motorovou lásku 650GS jsem si musel počkat do třiceti. Po zhruba deseti letech jsem přesedlal o třídu výš, a to na 1150

Délka akce: 90 minut

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.