LENKA DUSILOVÁ - SÓLO

LENKA DUSILOVÁ - SÓLO

Galerie

LENKA DUSILOVÁ

Z důvodu nepřízně počasí se koncert přesouvá do Rytířského sálu na hradě!

Z DŮVODU NEPŘÍZNĚ POČASÍ BYL KONCERT PŘESUNUT NA 14.09., zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

>>>Mimořádný úkaz české hudební scény<<<

Lenka Dusilová, devítinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl, není zvyklá stagnovat a opakovat se. Za poslední album Řeka získala tři ocenění (v kategorii album, skladba a interpretka roku). Na scéně je aktivní od šestnácti let, kdy na sebe strhla pozornost svojí energií, prožitkem a výtečným hlasem. Na přelomu milénia patřila ke skutečným hvězdám českého poprockového mainstreamu.

V letech 1991–95 byla frontmankou pražské rockové skupiny Sluníčko, V roce 1993 spolupracovala ve svých necelých 18 letech s Dušanem Vozárym na projektu Déva, ve stejném roce se přidala k projektu bratrů Vozáryových s názvem Lorien. Hlas Lenky Dusilové je slyšet například v písni Snad. Další slavné spolupráce jsou například se skupinou Lucie - píseň Sen, Wohnout -píseň Rayda, s Danielem Landou a dalšími.

Ze středního proudu hudební zábavy se ale v letech osobního zrání rozhodla odejít k vrstevnatějšímu stylu. Stal se z ní mimořádný úkaz české hudební scény, kdy z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.

Pro svůj nezaměnitelný vokál byla hostem na řadě desek a koncertů předních muzikantů české scény. 

RYTÍŘSKÝ SÁL!, začátek 19:00

Délka akce: 90 minut

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.