Tisková zpráva města ke koronaviru

Tisková zpráva města ke koronaviru

Galerie

Tisková zpráva č. 31 ze dne 10.3.2020, Strakonice

Na základě vydaného vládního prohlášení, které reaguje na vývoj situace epidemie v Evropě, jsou s účinností od 10. března 2020 od 18:00 hodin zrušeny všechny sportovní, kulturní, náboženské i umělecké akce s účastí nad sto osob.

Na základě vládního rozhodnutí jsou od téhož termínu, tedy 10.3.2020 18:00 hodin uzavřeny všechny základní, střední i vysoké školy. V tuto chvíli není vládou jasně stanoven termín účinnosti nařízení.

Podle slov ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se na základě zkušeností z jiných evropských zemí bude Česká republika ubírat preventivní cestou, jejíž součástí je včasná eliminace možných komplikací způsobených hromadnými akcemi.

Ve Strakonicích se s okamžitou účinností ruší veškeré společenské, kulturní, náboženské, sportovní i umělecké akce splňující výše uvedená kritéria. O jejich náhradních termínech budou příslušní pořadatelé jednat. Věříme, že se ústřední orgány budou zabývat i řešením problematiky již zakoupených vstupenek a pořadatelé a prodejci se budou řídit pokyny jednání těchto orgánů.

O dalším vývoji situace budeme občany včas informovat.

Ing. Markéta Bučoková, PR

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.