TŘEBOŇŠTÍ PIŠTCI A SEMTAM – novoroční společný koncert

Galerie

TŘEBOŇŠTÍ PIŠTCI A SEMTAM

Ve Strakonicích v Rytířském sále se počátkem nového roku představí dvě jihočeská hudební sdružení, která patří ve své oblasti k tomu nejlepšímu. Legendární Třeboňští pištci hrají renesanční a barokní hudbu, irské tradiční melodie, latinskoamerický folklór, vánoční písně, ale i skladby Jaroslava Ježka a evergreeny světové populární hudby a swingu. Zpívají také jihočeské lidové písně i černošské spirituály. Naproti tomu Portami ověnčený Semtam, zanedlouho už čtyřicetiletý, vychází z kořenů amerického bluegrassu, avšak hodně přizpůsobeného do pro něj typické jihočeské podoby.

Spolupráce Třeboňských pištců a Semtam má už delší historii. Zpočátku to byly vánoční a novoroční koncerty s několika společně zahranými koledami. Letos se vzájemná spolupráce dostala do vyšší dimenze. Obě kapely předvedly s velkým úspěchem originální společný program na věhlasném Mohelnickém dostavníku. Zdánlivě dvě nesourodá sdružení našla průsečík své tvorby v originálním provedení světových evergreenů, irské hudby a v neposlední řadě i jihočeských lidovek.

Milovníci dobré hudby tak mají jedinečnou příležitost vidět tento unikátní hudební projekt i v krásných prostorech strakonického hradu.

Rytířský sál, začátek 19:30 hod.

Délka akce: 90 minut

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.