Faust - Studio Dell´Arte

Faust - Studio Dell´Arte

Galerie

Hra o věčném souboji dobra se zlem v lidské duši.

Scénář: K.Melenová, S.Malinková, S.Kočvarová

Scéna: T.Halama Loutky: M. Dordová, K.Melenová

Režie a kostýmy: K.Melenová

Hudba: L. van Beethoven

Staroněmecká legenda o věhlasném učenci Johannovi doctoru Faustovi uchvacovala umělce a publikum všech dob. Stejně tak nás.Které zpracování si vybrat? Znesvětit Goetha se nám nezdálo vhodné. Proto naše inscenace vychází z textu starých lidových loutkářů, avšak i zde se snažíme o autorský přístup k tématu, tedy o vlastní interpretaci, což prozrazuje i uvedený podtitul: Hra o věčném souboji Dobra a Zla v lidské duši. Tento souboj bereme doslova . Ony dvě personifikované síly skutečně hrají kostky o Fausta - loutku, se kterým je také jako s figurkou v absurdní hře zacházeno. Otázkou je, zda je vše v osudu hlavní postavy předem určeno nebo zda má doktor Faust svobodnou vůli a může svůj osud nějakým způsobem ovlivnit. Rádi bychom věřili, že včasné a správné rozhodnutí může jeho strašný konec odvrátit. Náš Faust však konečný boj vzdává - je to jen člověk.

Věrni tradicím starých lidových loutkářů se zde objevuje postava Kašpara, která staví pochmurný příběh do tragikomického světla .

Vše od narození Fausta až po jeho strašný konec se odehrává v magické pyramidě, která se otočením mění z prosté Faustovy studovny v pustý les či v palác perského krále nebo v nekonečný vesmír.

Představení je původně určeno dospělému publiku, ale díky zapojení postav Dobra a Zla, díky komické postavě Kašpara a inscenačnímu postupu je toto chmurné téma přístupné i pro děti od 10 let.

Představení vzniklo za podpory Ministerstva kultury ČR

Představení oceněné druhou cenou na Mezinárodním divadelním festivalu loutkového divadla v Praze

VSTUPNÉ ZDARMA

II. nádvoří strakonického hradu

začátek 19:00 hod.

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 21. červenec 2018

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.